fbpx

   Пробиотик… Атопични реакции…    Имунитет…

Мащабни проучвания в Европа са показали, че приемането на специфични пробиотици по време на бременност и през първата година на бебето, могат да допринесат за доброто здраве на майката и детето.
В днешно време, 61,9% от бебетата имат генетична предизпозиция относно появата на поне едно алергично заболяване.
Мултищамният симбиотик Омни-Биотик Панда е специално разработен за повлияване на алергична диатеза при високорискови деца.

Как действа?

Омни-Биотик Панда подпомага съзряването на детската имунна система и повлиява развитието на полезни микроорганизми в чревния тракт на бебето

Омни-Биотик Панда предоставя възможност за предпазване от атопични прояви, ако е прилаган преди и след раждането.

Според проучвания, Омни-Биотик Панда води до облекчение на запека от 40% на 2,4% на бъдещите майки, а при бебетата – на коликите – от 30% на 4,9%.

Омни-Биотик Панда не съдържа животински белтък, глутен, мая и лактоза. Подходящ е за прием от диабетици и хора с лактозна непоносимост.

Предимства при възрастните: приемът на Омни-Биотик Панда се препоръчва и специално при чувствителни възрастни хора. Особено добри са опитите в областта на високата степен на поносимост към храни, както и в областта на онкологията след химиотерапия или лъчетерапия.

Здрави деца и спокойни майки

Виж повече за акцията за лоялни потребители

Състав

Новина: Изследователският институт на производителя Institut Allergosan продължава да прави прецизни проучвания на най-полезните бактерии, които се срещат естествено в червата на бебето. Затова формулата на Омни-Биотик Панда е обновена с добавянето на още един щам, който естествено се среща при бебетата – Bifidobacterium lactis W51, като той е много близък роднина на вече присъстващия в продукта Bifidobacterium lactis W52. Той спомага за по-бързия и по-траен ефект на продукта, тъй като подпомага добрата работа на другите 3 щама във формулата. Затова новите партиди на Омни-Биотик Панда са с 4 щама бактерии, вместо с три, но е възможно на пазара все още да има продукти от предишните партиди с 3 щама.

39 пробиотични чревни синбиотици на саше:

  • Lactococcus lactis W58
  • Bifidobacterium lactis W51
  • Bifidobacterium lactis W52
  • Bifidobacterium bifidum W23

Други съставки:

Оризово нишесте и малтодекстрин като храна за бактериите по време на фазата на активиране.

Дозировка

Бременност

Въз основа на проведените проучвания, при генетично обусловен алергичен дисбаланс се препоръчва пробиотика ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА да се приема най-късно от 8-мия месец на бременността. Ежедневно разтваряйте 1 саше в 125 мл хладка вода, изчакайте да се активират бактериите спрямо инструкциите в листовката, разбъркайте още веднъж и изпийте.

Кърмене

За да приготвите ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА за Вашето бебе, разбъркайте 1 саше в 1 супена лъжица кърма или преварена вода и капнете тази смес с пипета директно в устата на Вашето бебе.

Препоръчва се бебето да приема ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА без прекъсване през първата си година.

Ако не кърмите бебето си:
Просто разбъркайте 1 саше ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА във вечерната бутилка с храна (Внимание: не по-топло от 40 градуса). Моля помислете за това, че Вашето бебе може би няма да изпие цялата бутилка. Затова разделете храната на 2 порции, разбъркайте ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА в първата половина и дайте втората порция без ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА, когато първата е напълно изпита.

Възрастни:

1 саше Омни-Биотик® ПАНДА се разтваря веднъж дневно в приблизително 1/8 l вода, изчаква се поне 10 минути
за активиране, разбърква се отново и след това се изпива. Препоръчва се прием на празен стомах. Може да се използва и по време
на бременност и през първата година от живота на детето. Въз основа
на дългогодишния опит от проведени проучвания и практическото
приложение на Омни-Биотик® ПАНДА се препоръчва ежедневния
прием по време на бременността да започне най-късно от 8-ия месец.
Разбира се, младата майка може да продължи приема на Омни-
Биотик® ПАНДА всеки ден.


Първата крачка за здравето на детето е здравото черво

Чрез милиарди активни помощници – пробиотичните бактерии – червото управлява голяма част от всички процеси на обмяна на веществата в нашето тяло. То произвежда жизненоважни витамини, ензими и аминокиселини, от които имаме нужда за функционирането на всички органи и неутрализира вредните вещества, които проникват в организма ни с храната. Това е от особена важност именно по време на бременност и когато Вашето бебе започна да проучва заобикалящата го среда и да слага всичко в устата си. Активните пробиотични помощници образуват на нашата чревна стена извънредно силна защитна бариера, за да може само жизненоважните вещества да попаднат в кръвта – всичко друго се отделя от тях възможно най-бързо.

Млади, стари или дори неродени: „Червата са центърът на нашето здраве“ – казано е още преди 4000 години в старите текстове на аюрведа. Това е от голямо значение, когато чакате дете. Защото родителите искат колкото се може по-рано да направят всичко, за да дадат на детето си живот в пълно здраве. Първата крачка за това е здравото черво.

Големи проучвания във Финландия и Холандия за показали, че приемането на високи дози пробиотици по време на бременност и през първата година на бебето, могат да допринесат за доброто здраве на майката и детето.

От особена важност за бифидобактериите и лактококите, защото те много рано се настаняват в червото и така управляват много процеси в червото.


Проучвания на ефективността на Омни-Биотик Панда

ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА е разработен в имунологичното отделение на детската клиника Wilhelmina в Утрехт и три големи проучвания са проверили неговата ефективност.

Тъй като при алергичните жени (но и при семейна склонност към астма или невродермит) по време на бременност се стига до нарушаване на имунологичния баланс между TH1 и TH2 клетките, при разработката на продукта e обърнато особено внимание на намирането на бактериални щамове, които да възстановят този баланс още по време на бременността. От особено голяма важност е този баланс да се запази през първите месеци на бебето.

Едва след 3 месеца се наблюдава съществена разлика: след лечението с ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА имунологичният дисбаланс на застрашените от алергия деца се уравновесява при 80 % от тях. Дори след навършване на две години се вижда, че резултатът спрямо групата с плацебо се е запазил постоянен, въпреки че приемът на ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА е прекратен преди година. Необикновен успех, който се приписва на дългогодишната точна проверка на оптималния състав от бактерии.

ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА се отличава с особено високо качество на производство, което е гарантирано по-специално от това,

  • че посоченият брой микроорганизми е на разположение до края на срока на годност
  • че е доказана издръжливостта на използваните чревни симбионти в стомаха и в дуоденума и
  • че тези микроорганизми могат активно да се настанят и размножат в човешкото

ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА е регистриран в Австрия като диетична храна за специални медицински цели (балансирана диета) за лечение на имунологичен дисбаланс между Th1 и Th2 клетки.


Омни-Биотик Панда и коликите

Наблюдение в Австрия със 148 жени и техните бебета показва ефективността на пробиотичната комбинация Omno-Biotic Panda при запек при бременните и колики при новородените. Бъдещите майки са приемали Омни-Биотик Панда през последните 2 месеца от бременността, а децата – през първите 4 месеца от живота им. За показател за колики в проучването са използвани продължителността на плача на бебетата, метеоризмът (газове) и диарията. Тези симптоми са били индикатор, чрез който да се проследи ефектът на пробиотичната комбинация върху това така често оплакване.

Бебетата, които са приемали Омни-Биотик Панда, показват значително намалено време на плач в сравнение с деца, които не са получили такава подкрепа. От изследваните деца само 4,9% са показали признаци на прекомерен плач (колики) докато според предходни данни обикновено е засегнато почти всяко трето дете (около 30%). Дори деца, които поради фамилна предразположеност към колики, са били с по-висок риск от появата на оплаквания, не са плакали повече от другите деца или не са проявявали други признаци на колики по време на наблюдението.

При предишно проследяване на Омни-Биотик Панда в приложение при остри гастроинтестинални колики (Institut Allergosan, 2014, n = 66) оплакванията при бебетата са намалели с 43,9% след 5-дневен прием на Омни-Биотик Панда и с 82,5% – след 3-седмичен прием.

Тези проучвания показват, че Омни-Биотик Панда може да даде един добър старт на новия живот на вашето бебе и по-спокойни седмици с много по-малко дискомфорт в коремчето на новороденото.


Омни-Биотик Панда и констипация при бременност

Проучвания показват, че над 40% от жените страдат от констипация (запек, дефиниран като по-малко от 3 изхождания седмично) и метеоризъм (газове) в края на бременността (Marshall et al., 2010).

От включените в наблюдението 148 бременни жени, които са приемали Омни-Биотик Панда, само 2,4% са страдали от констипация в края на тяхната бременност. Това е значително по-малко от референтната стойност (40%). Оплакванията от констипация показват значително намаление с течение на времето.

Малко преди раждането, само 5.28% от изследваните жени, които са приемали Omni-Biotic Panda страдат от метероизъм. В този смисъл, процентът на жените, страдащи от метероизъм намалява значително по време на представеното проучване.

От нашия блог