fbpx

Универсална формула за чревно здраве и отбор от добри бактерии за силен имунитет

Омни-Биотик 6 е “отбор” от 6 полезни щама бактерии, които работят заедно, за да поддържат имунните клетки в готовност за неутрализиране на заплахи от зараза. Така Омни-Биотик 6 повлиява устойчивостта на организма спрямо вирусни инфекции и подпомага ефективността на имунната система при вече възникнала вирусна инфекция.

Как действа?

Проучвания показват, че бактериите в Омни-Биотик 6 имат свойството да привеждат в готовност имунните клетки, които атакуват вирус инфектирани клетки. Пробиотичната комбинация работи и за подобряване на функцията на защитните бариери, каквито са лигавиците на червата, като активира локалния имунитет. Така Омни-Биотик 6 повлиява устойчивостта на организма спрямо вирусни инфекции и подобрява ефективността на имунната ни система.

Омни-Биотик 6 е подходящ при метаболитни нарушения

Омни-Биотик 6 може да се използва при хронични състояния

Омни Биотик 6 е подходящ за детоксикация

Бактериите в Омни-Биотик 6 проявяват антигъбично действие и спомагат за локалния имунитет на лигавиците. Така могат да помогнат
на проблемите да отшумят при остри и хронични вагинози

Отборът на добрите бактерии за силен имунитет

       

Състав

Шест различни бактериални щама:

  • Lactobacillus casei W56
  • Bifidobacterium animalis W53
  • Lactococcus lactis W58
  • Enterococcus faecium W54
  • Lactobacillus acidophilus W55
  • Lactobacillus salivarius W57

Омни-Биотик 6 е синбиотик с най-високо качество:

  • 109 бактерии на грам
  • комбинация с пребиотични разтворими баластни вещества, за да се увеличи активността на обмяна на веществата
  • ензими, които увеличават прилепването на бактериите към чревната лигавица

Съдържащите се в ОМНИ-БИОТИК 6 бактериални щамове оцеляват в до над 90% в стомашно-чревния пасаж и притежават жизненост и активност за колонизация на червата (Научно доказано в предклинично проучване in vitro в Университета в Маастрихт – Холандия)

Омни-Биотик 6 е под формата на прах, който всъщност се състои от изсушени чрез замръзване бактерии. Преди прием се разтваря във вода, бактериите се рехидратират, активират и укрепват, за да преминат през стомаха и да достигнат червата, където трябва да се заселят.

Дозировка

Приготвянето е просто: ежедневно преди лягане разтворете една чаена лъжичка ОМНИ-БИОТИК® 6 (= 2 грама) в 125ml вода, изчакайте за активиране на бактериите според инструкциите в листовката, разбъркайте още веднъж и изпийте. Разбира се може да приемате пробиотика ОМНИ-БИОТИК® 6 и два пъти дневно, най-добре е рано сутрин и непосредствено преди лягане. При прием сутрин на гладно активните микроорганизми бързо попадат в червата.

Продължителност на употреба: Употребата на ОМНИ-БИОТИК® 6 има смисъл само при прием от минимум четири седмици. Тъй като при ОМНИ-БИОТИК® 6 не става дума за лекарство, а за синбиотична храна, можете да приемате този ценен продукт ежедневно.

ОМНИ-БИОТИК® 6 не съдържа животински белтъци, глутен, мая и лактоза, поради което е подходящ за диабетици, както и за хора с непоносимост към мляко или лактоза. ОМНИ- БИОТИК® 6 може да се пие по време на бременност и е подходящ за деца!

Центърът на здравето – нашите черва

Нашите чревни бактерии изпълняват жизненоважни задачи: образуването на чревна бариера срещу чужди микроби, отстраняването на токсини и отрови, поглъщането и производството на жизненоважни вещества. Но бактериите могат да бъдат и “изгонени” от червата (например поради нездравословна диета, стрес, лекарства) и в резултат на това се развива дисбиоза, или дисбаланс на чревната флора. Чуждите микроби могат да започнат да се размножават по-лесно, токсините и отровите вече не се изхвърлят, червата стават мудни, хранителните вещества не се абсорбират напълно, развива се непоносимост към определени храни. В такива случаи е подходящо снабдяването с високоактивни чревни бактерии чрез пробиотична комбинация като Омни-Биотик 6.

Да помогнем на червата

От съществено значение за ефективно премахване на токсините и предизвикващите гниене бактерии от храносмилателната система е наличието на шест основни активни щамове на чревни бактерии, а именно различни лактобацили, бифидобактерии и ентерококи.

Ценните синбиотици като ОМНИ-БИОТИК® 6 се състоят от бактериални хранителни вещества и милиарди активни малки помощници, които могат да изпълняват различни задачи в червото. Това може да е отблъскване на чужди микроорганизми, производство на ензими, аминокиселини и витамини, но и приемане на всички важни хранителни вещества и прочистване.

Може ли приемът на ОМНИ-БИОТИК® 6 да повиши защитните сили на организма?

Сигурно сте чували, че 80% от имунната система е в нашите черва – ето защо грижата за чревното здраве означава и грижа за имунитета.

Бариерната функция на червата представлява три нива на контрол и включва – бактерии, епителни клетки и мукоза, чревна имунна система.

Определени щамове полезни бактерии могат да повишат защитните сили на организма, повлиявайки нивата на NK–клетки (т.нар. естествени убийци) и секреторен имунуглобулин А (slgA).  Клетките естествени убийци имат способността да унищожават вирус инфектираните клетки в нашия организъм, а секреторният имуноглобулин А (slgA) има водеща бариерна функция във всяка една лигавица, като по този начин ни предпазва от вирусни и бактериални инфекции. Нека не забравяме, че намалените защитни функции на имунната система ни правят лесно податливи на инфекции в епидемиологична обстановка. Поради това е важно да поддържаме организма си в топ форма, особено по време на епидемия.

Проучвания показват ефективността на бактериалните щамове в Омни-Биотик 6 за засилване на имунната система

Проучване, проведено в университет Майнц под ръководството на проф. д-р К. Юнг, в което е изследван ефектът на комбинацията OMNi-BiOTiC® 6 върху имунната функция на лигавиците

Проучването е проведено с атлети, които имат дефицит на секреторен имуноглобулин А (sIgA) във фекалиите – клас антитела, които отговарят за локалния имунитет на лигавиците в тялото и ги защитават от различни външни агенти. При дефицит на sIgA способността на лигавиците (в носа, устата, червата и т.н.) да устоят на атаки от болестотворни организми е занижена.

Резултатите от проучването след четириседмичен прием на OMNi-BiOTiC® 6 показват съществено повишение на нивата на sIgA, което позволява извода за видимо засилване на съпротивителните сили на интестиналната мукоза.

Общ брой участници – 52ма атлета с понижени стойности на slgA
20 приемат Омни-Биотик 6
16 приемат Омни-Биотик 6 + Mg + Zn
16 приемат Mg + Zn

Извод: Приемът на специфични, високо дозирани пробиотични комбинации като OMNi-BiOTiC® 6 води до балансиран състав на бактериите в червата и до подобрен имунен отговор на лигавиците

Проучване, проведено в университета във Фрайбург със спортисти с понижени стойности на NK-клетки показва ефекта на Омни-Биотик 6 върху активността на имунната система

NK-клетките са вид лимфоцити (бели кръвни клетки), които имат способността да атакуват и унищожават туморни и вирусно инфектирани клетки в организма ни, за да останем здрави. Името им произлиза от израза “natural killers” или “естествени убийци” – те са част от неспецифичния имунитет и са наши важни защитници. Когато техните нива са по-ниски, това означава, че тялото ни има понижена способност да се защитава от вируси и други заплахи.

В наблюдението са участвали 44 души с понижени стойности на NK-клетки.

22 от тях примат Omni-Biotic 6 за период от 4 седмици, а останалата група от 22 служи като контрола.

Резултати: Изследванията, проведени след 4 седмици, показват, че има отчетлива разлика между нивата на NK-клетки в кръвта на спортистите, приемали Omni-Biotic 6 за разлика от тези в контролната група. Така може да се заключи, че имунитетът на хората, приемали Омни-Биотик 6, се е подобрил.

Това показва, че приемът на специфични пробиотични комбинации като Omni-Biotic 6 повлиява устойчивостта на организма спрямо вирусни инфекции, подобрява ефективността на имунната система при вече възникнала вирусна инфекция и не на последно място подобрява функцията на защитните бариери, каквито са лигавиците, като подобрява локалния имунитет.

Полезни статии от нашия блог:

Синдромът на поликистозните яйчници и здравето на вашата чревна микробиота – каква е връзката?

Нередовна менструация, множество кисти на яйчниците, безплодие и наднормено тегло – това са само част от симптомите на поликистозните яйчници (PCOS). Синдромът остава неоткрит дълго време и жените обикновено получават тази лоша новина от своите гинеколози, когато цикълът им е нередовен или желанието им да имат деца не е изпълнено…

Интимната ни флора през лятото

Вагиналната флора на жената е важен щит срещу вредни микроби. Милиарди различни полезни лактобацили – наричани още млечнокисели бактерии – осигуряват киселинно pH във влагалището, в което патогенните бактерии и гъбички не могат да се размножават. Развитието на вагиналната флора започва още от раждането чрез орален прием на полезни бактерии.…

Свойства на отделните щамове в пробиотичната комбинация ОМНИ-БИОТИК® 6

Лакто- и бифидобактериите продуцират ензими, които разграждат холестерола, жлъчните киселини и стероидните хормони. Намаленият благодарение на това прием на холестерол от червото води до понижаване на нивото на холестерола.

Lactobacillus acidophilus образува вещества, които пречат на растежа на патогенните микроорганизми. През 1959 г. е изолирано вещество, образувано от Lacidophilus, което има антибактериално действие срещу грам-отрицателните бактерии.

Lactobacillus casei освен това явно има особено значение за предпазването от интестинални бактерии. В един опит с животни е провокирано увеличение на пропускливостта на чревната стена чрез алергия към краве мляко, при което е настъпило значително подобрение благодарение на L. casei.

Lactobacillus salivarius се грижи за бързото понижаване на нивото на ph в чревната среда. Открива се и в устата. Особено синергичен ефект се наблюдава между L. salivarius и L. casei. В проучването е установено изявено действие в комбинация на двата щама срещу инфекции със Salmonella thyphimurium.

Enterococcus faecium се доказва като особено годен за лечение на диария при деца. Освен това в специализираната литература са описани антиканцерогенни и имуностимулиращи свойства.

Lactococcus lactis разполага с впечатляващи механизми, чрез които деактивира свободните радикали. Чрез антиоксидантните и имуностимулиращите си свойства, Lactococcus lactis упражнява и значително защитно влияние върху организма. В опит с животни е установено, че бифидобактериите могат да попречат и отчасти напълно да предотвратят образуването на рак чрез мутагени на храни в областта на дебелото черво, млечната жлеза и черния дроб.

Комбинацията от тези шест бактериални щама усилва положителните качества на всеки отделен вид. Добавката от баластни вещества, които служат като хранителна среда за размножаващите се бактерии, допринася за активиране на тези чревни симбионти и предпазва от увреждащото действие на стомашните и жлъчните киселини. За ОМНИ- БИОТИК® 6 използваме баластното вещество ФОС, естествена субстанция от корен от цикория. ФОС не се приема от човешкото черво и е на разположение като хранително вещество само за бифидобактериите и лактобактериите.

Защо ОМНИ‑БИОТИК® 6 е под формата на прах, а не на капсули?

Изсушените чрез замразяване бактерии на ОМНИ‑БИОТИК® 6 се рехидратират преди прием чрез разтваряне във вода. Така се постига активиране и укрепване преди преминаването им през стомаха и червата. Бактериите в капсули биха се рехидратирали едва в негостоприемната среда на стомаха, дванадесетопръстника или тънките черва – това означава, че ще използват течности като стомашен, панкреатичен и жлъчен сок, което обуславя слабата им преживяемост.