fbpx

Никъде другаде в тялото не се осъществява толкова интензивен контакт с чужди вещества, както в червата. Това е мястото, където отива здравословната храна, но също така и всички изкуствени оцветители, емулгатори и консерванти в продуктите, които консумирамe. Ето защо нашите черва се нуждаят от изключително ефективна защитна бариера под формата на здрави бактерии, така че всичко, което може да ни навреди, да не проникне през чревната стена и да навлезе в кръвта.

Здравето започва от червата


Това признание е старо колкото самата медицина. В 4000-годишните писания на аюрведичните лечители червата вече са описани като център на благосъстоянието. И това прозрение се потвърждава от съвременната наука. Чувстваме се наистина добре само когато храносмилането ни функционира правилно. Защото червата с техните милиарди микроорганизми контролират по-голямата част от метаболитните процеси в нашето тяло. Те произвеждат основни витамини, ензими и аминокиселини и неутрализират всичко вредно, което постъпва в тялото ни чрез храната.

Чести чревни оплаквания и симптоми

Всички ние понякога изпитваме храносмилателни разстройства. Но как да разберем разликата между това кога чревните оплаквания са временно неудобство и кога са показателни за храносмилателно разстройство? Отговорът: когато симптомите са упорити и/или тежки.

Искате да разберете повече за своите стомашно-чревни оплаквания и за това как да подобрите качеството на живота си? Прочетете повече за едни от най-често срещаните проблеми с храносмилателния тракт по-долу.

Хронично възпаление на червата (очаквайте скоро повече информация)
Запек (очаквайте скоро повече информация)