fbpx

Нервност, стрес, стомахът се свива, храносмилането ви е зле, чувствате се като опустошен… Какво се е случило в тялото Ви? Стрес!

Окажем ли се в стресова ситуация, мозъкът за милисекунди освобождава стресови хормони. Покачва се кръвното налягане, ускорява се пулсът и дишането, увеличава се кръвната захар и кръвооросяването на кожата и мускулите. При 85% от хората храносмилането или се свръхактивира във формата на диария, или пък съвсем замира и страдат от запек.  В началото се появява почти безсимптомно възпаление на чревната лигавица, а с времето може да се стигне до трайно раздразнено и пропускливо черво. Възможно ли е чрез приема на пробиотични бактерии да овладеем инфекциите и възстановим нормалните функции на червата след стрес? Здравето и добрата работа на чревните ни бактерии са от решаващо значение за това дали ще можем добре да се справим със стреса или той ще ни направи болни и нервни. Затова насреща е Омни-Биотик Стрес Рипеър – синбиотик, който работи за възстановяване на чревната бариера и овладяване на хроничните възпаления в червата след стресови ситуации. Подходящ при хора под силен и продължителен стрес, страдащи от burn-out или безсъние.

Как действа?

Омни-Биотик Стрес Рипеър е подходящ при дразнимо черво и хронично възпаление на червата. Включените бактериални щамове работят за овладяване именно на онези възпаления, които тихо и продължително тлеят в червата.

Омни-Биотик Стрес Рипеър е подходящ при хора с наднормено тегло и затлъстяване, подложени на хроничен стрес

Омни-Биотик Стрес Рипеър може да се приема при burn-out, депресия или безсъние, предизвикано от стрес. Продуктът спомага за  възстановяване на нарушената чревна бариера и синтеза на серотонин и мелатонин, като по този начин подобрява настроението и качеството на съня.

Омни-Биотик Стрес Рипеър може да се приема от пациенти с хронични възпаления на ставите

Омни-Биотик Стрес Рипеър може да се приема от пациенти с фамилна обремененост от рак на дебелото черво, както и при такива след частична резекция на дебелото черво в резултат на онкологично заболяване

Състав:

9 бактерийни щама, прецизно изследвани за показанието.
Общо 7,5 милиарда бактерии, които са стомашно и жлъчно резистентни и със способност за възпроизвеждане, в едно саше (3g).

 • Bifidobacterium bifidum W23
 • Bifidobacterium lactis W51
 • Bifidobacterium lactis W52
 • Lactobacillus acidophilus W22
 • Lactobacillus casei W56
 • Lactobacillus paracasei W20
 • Lactobacillus plantarum W62
 • Lactobacillus salivarius W24
 • Lactococcus lactis W19

Съставки на матрицата: Царевично нишесте, малтодекстрин, инулин, калиев хлорид, магнезиев сулфат, фруктоолигозахариди (FOS), ензими (амилази), манганов сулфат. Тази матрица е важна за високата активност и ефикасност на избраните противовъзпалителни бактерийни щамове.

Дозиране и начин на прием

Краткосрочен прием – седмица/две :

 • след провеждане изследване на червата
 • в случай, че човек е попаднал в стресова ситуация и се бори с нейното преодоляване и последиците от нея

Дозировка: 1-2 прахчета дневно (сутрин и вечер) след активиране на бактериите в чаша вода според инструкциите.

Дългосрочен прием – минимум 2 месеца :

 • в случаите, свързани с разстройства във функцията на червата, предизвикани от стрес
 • в случаите на проблеми с психичното здраве, причинени от Синдром на раздразненото черво
 • безсъние и депресия, причинени от хроничен стрес
 • Burn-out синдром
 • дегенеративни нарушения на мозъка след инсулт, при старческа деменция и др.
 • при проблеми с концентрацията и скоростта на реакция

Дозировка: 1-2 прахчета дневно (сутрин, преди закуска и вечер, преди сън) след активиране на бактериите в чаша вода според инструкциите в листовката и на опаковката на продукта

Интересно от нашия блог:

Психобиотици и психично здраве

Психобиотиците са сравнително нова област на изследване в света на психичното здраве, но те бързо…

Стрес, Covid-19 и Омни-Биотик Стрес Рипеър

Толкова често говорим за стреса, че вече никой не се впечатлява от него, поне не…

Съвременни антистрес мерки…с бактерии!

Толкова сме свикнали да живеем в стрес, че вече почти не го забелязваме. Да, стресът…

Оста “мозък – черва” и стресовите ситуации

„Човекът има две очи, две ръце, два крака, защо да няма и два мозъка?” – Майкъл Гершон, основоположник на неврогастроентерологията

Изследванията са установили, че в червата имаме точно толкова голям нервен възел, колкото в мозъка и между червата и мозъка се разменят сигнали.

В източната медицина от хилядолетия червата са приемани като „втория мозък“ в тялото, но едва в края на миналия век ученият от Колумбийския университет в САЩ професор по клетъчна биология Майкъл Гершон успява да докаже, че по продължението на цялата храносмилателна система има струпване на множество неврони и те сформират отделна ентерална нервна система, която осъществява диалог с главния мозък чрез три канала – неврален, хормонален и чрез отделянето на специфични биологично-активни вещества от бактериите, които населяват червата.
Тези неврони имат способността да си комуникират помежду си чрез езика на невромедиацията и са отговорни за редица сложни процеси. Около 95% невромедиатора серотонин се произвежда и действа в коремната област, отговорен за редица процеси – управление на преминаването на храната през червата, регулиране на имунната защита, а една малка част от него достига до мозъка, където той е отговорен за чувството на щастие, удовлетвореност, задоволство и т.н.

Функцията на “‘чревната” нервна система не се изчерпва само до храносмилането, а има пряко отношение върху психичното ни състояние; нещо повече – всъщност храносмилането чрез ентералната нервна система влияе активно и съдейства за развитието на едно от най-ценните качества на човешкия мисловен процес – интуицията.

Последиците от продължителния стрес

При продължителен стрес настъпват промени в хормоналния ред – нека ги разгледаме по-подробно:

Поради изчерпването на адреналин не разполагаме с достатъчно енергия, човек постоянно се чувства уморен.

Недостигът на хормони води до страхови състояния, нарушения на съня и депресии.

Недостигът на DHEA, предшественик на мъжките и женските полови хормони, води дори до разграждане на мускулите, повишение на теглото и загуба на либидо.

Норадреналинът свива кръвоносните съдове във вътрешните органи, като намалява тяхното оросяване и води до претоварване на сърдечно-съдовата система и на стомашно-чревния тракт

При 85% от хората стресът въздейства на храносмилателните органи. Последствията са запек или диария.

Един от най-важните факти на неврогастроентерологията (наука, която се занимава с оста черва-мозък) е, че не само стресът влияе отрицателно на червата, а и състоянието на храносмилането и чревните ни бактерии оказват съществено въздействие върху настроението ни. Ако нашето храносмилане функционира зле, това влияе на червата ни: променя се пропускливостта на червата и токсините от обмяната на веществата, както и различните причинители на инфекции и алергени могат да проникнат в тялото безпрепятствено. Малко след това в червата се активират стимулиращи инфекциите вещества, които се разпространяват в цялото тяло, за съжаление и в мозъка.

Броят на заболяванията, които медицината свързва с това състояние, непрекъснато расте – автоимунни, алергии, сърдечно – съдови, онкологични, Паркинсон, Алцхаймер и др. Ето защо човешкия микробиом (съвкупността от бактерии в червата ни) и доброто чревно здраве представляват все по-дълбока тема на изследване от науката.

Ползи на Omni-Biotic Stress Repair

Научните изследвания показват: стресът засилва чревните възпаления и по този начин води до увеличена смърт на важни чревни бактерии. В допълнение, това възпаление уврежда чувствителната чревна лигавица, става пропускливо за токсините и патогените, а важните хормони, като хормонът на щастието серотонин и хормонът на съня мелатонин, се изчерпват – нищо чудно тогава, че настроението и качеството на съня страдат при стрес и често сме ” силно обвързани” с нашите легла след периоди на стрес.

Следователно съвременните антистрес мерки включват червата, тъй като един от решаващите фактори, определящи дали можем да се справим добре с високия стрес или дали това ни прави зле, е директна функционална ос между червата и мозъка – и това е повлияно значително от нашите бактерии в червата. Ако има достатъчно от тези добри „помощници“, ние се чувстваме спокойни и в добра форма.

OMNi-BiOTiC® STRESS Repair ви осигурява правилната „нервна храна“ за моменти на стрес: Специално подбраните, противовъзпалителни бактериални щамове могат да регулират устойчиво възпалените от стрес възпаления в червата.

Просто вземете OMNi-BiOTiC® STRESS Repair всеки ден вечер и се събуждайте сутрин, чувствайки се отпуснат и в добро настроение.

OMNi-BiOTiC® STRESS Repair съдържа девет научно тествани бактериални щама, които според проучвания спомагат за подобряване на бариерната функция на червата и произвеждат противовъзпалителни вещества, които помагат за овладяването на възпаленията в червата.

Любопитно:


През 2018 година в университетската болница в Грац Австрия е проведено проучване под ръководството на д-р Лукас Грумет даващо отговор на въпроса „Как чревната флора засяга нашето поведение и модулира мозъчната функция“

След четериседмичен прием на ОМНИ-БИОТИК® Стрес Рипеър с помощта на специално разработени тестове и сканиране на определени мозъчни дялове се доказва, че пациентите имат отчетливо подобрение на паметта, бързината за взимане на решение, точност. Наблюдава се положителна промяна в поведението – намалява чувството на тъга, безнадеждност, меланхолия.