fbpx
банер Омни-Биотик ИмунД

ОМНИ‑БИОТИК® ИмунД в подкрепа на оралния микробиом като първа защитна линия на организма

Създаден специално за децата като таблетки за смучене с плодов вкус на ягода и без захар

OMNi-BiOTiC® iMMUND (ОМНИ-БИОТИК ИМУНД) е пробиотик с бактериалния щам Streptococcus salivarius K12, естествено срещащ се в устното пространство и изпитван в рамките на множество проучвания. ОМНИ-БИОТИК ИМУНД съдържа и витамин D, който допринася за нормалната функция на имунната система при деца и възрастни. OMNi-BiOTiC® iMMUND е идеален за деца: със страхотен ягодов вкус и без захар.

Купи Омни-Биотик ИмунД онлайн

Как действа?

Щамът Streptococcus salivarius K12 в Омни-Биотик ИмунД е полезен и важен за изграждането на здрава устна флора. Това е възможно, тъй като този специален щам произвежда антибактериални вещества, така наречените BLIS (BLIS: бактериоциноподобни инхибиторни вещества). Ако Streptococcus salivarius K12 се засели върху биофилма на повърхността на езика и устната кухина, цялата област на гърлото ще се възползва от това, тъй като по-малко нежелани микроби ще натоварват имунната система.

Добавеният витамин D в Омни-Биотик ИмунД допринася за нормалната функция на защитните сили при деца. Проучвания показват, че хора с ниско ниво на витамин D по-често се оплакват от настинки отколкото хората, които приемат достатъчно количество. Освен това, клетките на нашата устна лигавица, които редовно се подновяват,
също се нуждаят от достатъчно витамин D за процеса на клетъчно делене. Това често регенериране е важно за
поддържане на функцията на устната лигавица като бариера срещу нежелани микроби.

OMNi-BiOTiC® ImmunD е подходящ, когато децата са изложени на множество нежелани микроби и са податливи на инфекции.

Състав

Какво съдържа ОМНИ-БИОТИК® ИмунД?

В една таблетка за смучене ОМНИ-БИОТИК® ИмунД
(= 0,81 g) има минимум 1 милиард бактерии от щама
Streptococcus salivarius K12.

Съставки (формулировка Bactoblis®): Изомалт,
бактериален щам, магнезиев стеарат, аромат на
ягода, витамин D (холекалциферол).

Дозировка

Как се прилага ОМНИ-БИОТИК® ИмунД?


Деца над 3 години: веднъж дневно по 1 таблетка за
смучене ОМНИ-БИОТИК® ИмунД се оставя бавно да
се разтвори в устата.


Възрастни: 2 пъти дневно по 1 таблетка за смучене
ОМНИ-БИОТИК® ИмунД.


Препоръчва се приемането на дозата да става преди
лягане. Таблетката за смучене може да се приема и
след миене на зъбите.

Устата – входна врата за патогените

Устата, носът и гърлото са първите входни точки за патогените. Затова и може да се каже, че първата защитна система, която имаме, е именно така нареченият „орален микробиом“. Това са естествено срещащите се в устата микроорганизми, предимно полезни бактерии, които живеят върху лигавицата на устната кухина.

Голямото разнообразие от различни полезни бактерии в устата и гърлото могат да изместят микробите и по този начин да гарантират, че те не остават в устата. В допълнение, някои видове бактерии в нашата орална флора могат да произвеждат специални антитела, които специфично атакуват и елиминират различни патогени.

Какво може да наруши оралния микробиом

Здравият орален микробиом се състои от около 800 до 1000 различни вида бактерии, но начинът ни на живот оказва влияние върху тяхното разнообразие и брой. Факторите, които могат да му навредят са нездравословното хранене, лекарствата, както и силните колебания на рН в устната кухина, например поради храна с високо съдържание на захар

В резултат се намалява както разнообразието, така и броят на полезни бактерии в устата. Възниква дисбаланс и нашият орален микробиом вече не може да изпълнява достатъчно добре защитната си функция.

Ако количеството полезни бактерии на устната флора е намалено,
вредните микроби могат да се разпространят безпрепятствено в устното пространство и оттам по-нататък (вляво). Голямото биологично разнообразие на оралния микробиом защитава от навлизането на нежелани микроби (вдясно).

Детската градина и училището – развъдник на микроби?

Видяхме, че устната кухина и гърлото играят централна роля в имунната защита. Поради това тяхното населяване с естествени бактерии е от особено значение – особено при децата.

  • Децата са все по-изложени на нежелани микроби в детската градина и училището и са особено податливи на инфекции поради близкия контакт с връстници и все още не напълно формирана имунна система.
  • Пространството на устата, носа и гърлото са входни врати за навлизане на патогени в тялото. Интактният , богат на биологични видове орален микробиом подпомага организма в защитата от потенциални патогени.
  • Дисбиозите на оралния микробиом увеличават податливостта към инфекции в областта на ушите, носа и гърлото (УНГ инфекции), но също и към лош дъх, кариес и пародонтит.

При деца с повтарящи се инфекции в областта на гърлото и ушите се открива увеличен брой болестотворни микроби в назофаринкса, които от там мигрират и в средното ухо и предизвикват възпаления. Полезни бактериални видове, специално специфични стрептококови щамове, се срещат в по-малък брой.

Как можем да подкрепим оралния микробиом?

  • здравословно хранене
  • поддържане на неутрална стойност на рН в устната кухина
  • целенасоченото допълване на устната флора с полезни бактерии, естествено срещащи се в устата и гърлото, особено в комбинация с витамин D.

OMNi-BiOTiC® iMMUND – динозавърска имунна защита за гърлото и ушите

В ОМНИ-БИОТИК ИМУНД има бактериалния щам Streptococcus salivarius K12, естествено срещащ се в устната кухина, а неговият ефект е изпитван в рамките на множество проучвания.

Стрептококите са широко разпространен вид бактерии, който обикновено се свързва с болести. По-малко известно е обаче, че в това семейство бактерии всъщност има не само „лоши“ членове, но и добри – именно такъв е бактериалният щам Streptococcus salivarius K12.  В здрава устна кухина, той е доминиращ микроорганизъм и е един от първите заселници. При кърмачета Streptococcus salivarius K12 се открива от няколко часа до дни след раждането. Въпреки, че гъстото населяване на устното пространство със Streptococcus salivarius K12 е от полза, около 60 % от населението губи този полезен щам в хода на живота.

Проучвания показват, че Streptococcus salivarius K12 значително намалява честотата на инфекции при повтарящ се фаринготонзилит и отит на средното ухо и може да има положителен ефект във връзка с превенцията на вирусни УНГ инфекции.

OMNi-BiOTiC® iMMUND съдържа и витамин D, който допринася за нормалната функция на имунната система при деца и възрастни и е важен за процеса на клетъчно делене. Това е ключово за клетките на устната лигавица, тъй като честото им регенериране е важно, за да се поддържа функцията на устната лигавица като бариера срещу нежелани микроби.

OMNi-BiOTiC® iMMUND е идеален за деца: със страхотен ягодов вкус и без захар.

Бактериалният щам Streptococcus salivarius K12 е открит от професор Джон Таг от Университета Отаго в Дънидин, Нова
Зеландия, и вече е отлично изследван научно. Самият микробиолог, засегнат от стрептококова инфекция, изследва
„добрите“ бактерии, които са в състояние да държат „лошите“ микроби в шах. И накрая му се удава да изолира широко използвания днес щам Streptococcus salivarius K12 от устната флора на здраво дете и да го направи достъпен за всички.

Здравата устна флора затруднява заселването на патогени
Здравата устна флора затруднява заселването на патогени.

Полезни статии от нашия блог: