fbpx

Синбиотик, разработен специално за прием при антибиотично лечение

ОМНИ-БИОТИК 10 свежда до минимум страничните ефекти на антибиотичната терапия и възстановява увредената флора. Специфичната комбинация от щамове има способността да произвежда активни вещества, които действат срещу причинителя на диария.

Препоръчан от лекари

Как действа?

Пробиотикът ОМНИ-БИОТИК® 10 се препоръчва при:

Антибиотик асоциирана диария и за превенция при прием на антибиотик

Рецидивиращи инфекции с Clostridium difficile – способства за намаляване на производството на токсини при Cl. Difficile инфекция и предотвратява рецидиви

Постинфекциозен синдром на раздразненото черво

Дивертикулит

Диария от различен произход

Пародонтит

Резултатът

Здравата чревна флора има по-добри условия за живот и се възстановява значително по- бързо от уврежданията, причинени от антибиотика (в рамките на 2 седмици спрямо 2-6 месеца без помощ от бактериите).

Стимулира се важното образуване на слуз и така се предотвратява пропускливостта на чревната лигавица.

Подпомага се изграждането на чревната лигавица и плътните връзки.

Други предимства на ОМНИ-БИОТИК® 10

Освен позитивните ефекти при антибиотик асоциираната диария, изследванията на ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД установиха и други, учудващи резултати след 14-дневна употреба:

1. Значително размножаване на нормалната за човешкото черво коменсална (анаеробна) бактериална флора, също и два месеца след прекратяване на приема на ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД

2. Видимо понижение на здравословното бактериално многообразие, когато антибиотикът се приема без ОМНИ-БИОТИК® 10

3. Дори месеци след приема на антибиотик, имунната система все още е разстроена, ако не е приеман ОМНИ-БИОТИК® 10

Състав

10 специално изследвани за индикацията бактериални щама

 • Bifidobacterium bifidum W23
 • Bifidobacterium lactis W18
 • Bifidobacterium longum W51
 • Enterococcus faecium W54
 • Lactobacillus acidophilus W37
 • Lactobacillus acidophilus W55
 • Lactobacillus paracasei W72
 • Lactobacillus plantarum W62
 • Lactobacillus rhamnosus W71
 • Lactobacillus salivarius W24

Съставки на матрицата: царевично нишесте, малтодекстрин, инулин, калиев хлорид, оризов протеин, магнезиев сулфат, бактериални щамове*, фруктоолигозахариди (FOS), ензими (амилази), ванилов аромат, манганов сулфат

* 5x 109 CFU/g = общо 5 милиарда размножаващи се човешки бактерии с голяма активност на саше (5 г)

Чрез високата активност на подбраните бактериални щамове се постигат оптимални нива на pH (=киселинни нива), за да се предотврати размножаването на патогенни (= болестотворни) микроорганизми. Полезните 5 милиарда бактерии на пликче и балансираният състав от активни бактериални щамове правят ОМНИ-БИОТИК® 10 средство на избор при всяка антибиотична терапия ( в Австрия, продуктът е регистриран като диетична храна за специални медицински цели)

Критерии за подбор на бактериалните щамове

1. Доказана специфична борба с тези болестотворни микроорганизми, които значително се размножават при приема на антибиотик и могат в голяма степен да увредят организма.
2. Сигурност срещу появата на резистентност към антибиотици.
3. Способност да премине неувреден през пасажа на стомашно-чревния тракт.
4. Стабилност при стайна температура – и в края на срока на годност всяко пликче все още съдържа 5 милиарда активни бактерии.

Дозировка

Разтворете прахчето от сашето в 1/8 литра вода (половин чаша вода). Изчакайте 1 минута за активиране. Разбъркайте отново и изпийте.

Най-добре използвайте ОМНИ-БИОТИК® 10 още от първия ден на прием на антибиотик. След приключване на терапията, от съществено значение за възстановяването на здравата чревна флора е да продължите приема на ОМНИ-БИОТИК® 10 за още 1-2 седмици.

Дори когато отдавна сте прекратили антибиотичната терапия, но все още страдате от последствията, можете отлично да помогнете на чревната си флора при отблъскването на вредните микроорганизми.

В този случай използвайте ОМНИ-БИОТИК® 10  в продължение на 14 дни сутрин и вечер, след това за 4 седмици го заменете с ОМНИ- БИОТИК® 6 с неговите шест важни основни щама за заселване във всички региони на червото.

Дозиране: Най-добре приемайте преди хранене, по възможност с известно разстояние между времето за прием на антибиотика. (3 часа)

По време на антибиотичната терапия: 1 саше пробиотик ОМНИ-БИОТИК® 10 два пъти дневно

След приключване на антибиотичната терапия: 1 саше пробиотик ОМНИ-БИОТИК® 10 дневно в продължение на две седмици.

Основната функция на антибиотиците е да унищожават болестотворните микроорганизми. Но за съжаление едновременно с това антибиотиците унищожават и част от защитната чревна лигавица и увреждат естествените, здрави чревни бактерии в нашия организъм. По този начин опасните микроорганизми и техните токсини могат бързо да се размножат и освен всичко друго да доведат до тежка диария, така наречената антибиотик асоциирана диария.

Освен това, всеки път, когато се приемат антибиотици, разнообразието от щамове бактерии в червата ни намалява. Но голямото разнообразие от чревни бактерии е абсолютно необходимо, за да може червата да изпълняват своите разнообразни и специфични задачи (например смилането, абсорбирането и синтезирането на хранителни вещества, производство на имунни клетки, снабдяване с енергия) без ограничения.

Какво е антибиотик асоциирана диария (накратко ААД)?

Под понятието антибиотик асоциирана диария (причинено от антибиотици разстройство) се разбират всички стомашно-чревни проблеми, които са причинени от приема на антибиотици.

Според проучванията, в зависимост от препарата при 25 до 50 % от пациентите се появява разстройство. При децата честотата може да е по-висока.

Защо се появява антибиотик асоциирана диария?

Антибиотиците имат основната задача да унищожат болестотворните микроорганизми. За съжаление антибиотиците същевременно унищожават и части от защитната чревна лигавица и вредят на естествените, здравословни чревни бактерии. По този начин агресивните, причиняващи инфекции микроорганизми, могат да се размножат бързо. Причиненото от това разстройство може да бъде дори опасно за живота при деца, възрастни или хора със слаба имунна система.

Какви симптоми има антибиотик асоциираната диария?

Можем да говорим за антибиотик асоциирна диария, когато имате подобни на колики болки и стомашни спазми или повече от три дефекации дневно, фекалиите Ви са много меки до течни и количеството им е значително увеличено. Тези симптоми могат да се появят веднага или чак седмици след първия прием на антибиотика.

При кои алармиращи сигнали трябва да потърсите лекар?

 • Урината е странно тъмна
 • Висока температура
 • Замаяност, световъртеж, нарастваща слабост
 • Продължаващи повече от две седмици разстройства

Какво трябва да се прави при антибиотик асоциирана диария?

Особено важно е да върнем бързо равновесието на чревната флора. Най-добре вземете синбиотик, който гарантира, че специално подбраните важни бактериални щамове ще попаднат в червото Ви, ще се размножат там и ще изтласкат болестотворните микроорганизми. За това помага ОМНИ- БИОТИК® 10.

Най-добре просто се придържайте към формулата Никакъв антибиотик без синбиотика ОМНИ БИОТИК® 10.

Някои болестотворни бактерии в червото:

 • Clostridium difficile
 • Bacillus subtilis
 • Klebsiella
 • Pseudomonas

Университетската болница в Маастрихт, под ръководството на проф. Райнхолд Щокбрюгер, изследва кои налични в човешкия организъм бактериални щамове са най-подходящи за предотвратяване на растежа на причиняващите разстройство видове бактерии.

Точно тези щамове сега се използват в ОМНИ-БИОТИК® 10. Тяхното качество е постоянно контролирано, за да се гарантира, че културите могат да преодолеят дългите стомашно-чревни пасажи, без да бъдат увредени, и да достигнат мястото си на действие в червото, както и че са спазени всички други критерии за качество на Световната здравна организация (СЗО).

Полезно от нашия блог