fbpx

С Т А Н О В И Щ Е на лекарите инфекционисти от СБАЛИПБ ПРОФ. ИВАН КИРОВ – СОФИЯ

Пациентите с Covid-19, хоспитализирани или подложени на амбулаторно лечение в домашни условия, приемат множество медикаменти с цел да се забави  и възпрепятства репликацията на вируса, да се подобри имунния отговор, да се предотврати васкулита и тромбозирането на малките кръвоносни съдове, да бъдат облекчени симптомите и да бъде избегната суперинфекция с бактериален причинител.

В този смисъл се налага мощна и продължителна антибиотична терапия, която сериозно уврежда чревния микробиом.  В резултат на това се появяват множество усложнения като тежка и продължителна диария, болки в корема, нарушения в чревната пропускливост и електролитния баланс. Това утежнява хода на заболяването и удължава периода на възстановяване.

За да се избегнат тези усложнения е важен приемът на подходящ  пробиотичен продукт, гарантиращ пълното възстановяване на нормалната чревна флора. В този смисъл ние препоръчваме Омни-Биотик 10. Клиничният ни опит до момента оправдава напълно очакванията ни по отношение на неговата ефективност и добра поносимост от пациентите, подложени на анти-Covid терапия.

Дозирането е индивидуално, в зависимост от продължителността на антибиотичната терапия, но винаги включва прием на 2 прахчета по време на самото лечение за предотвратяване на антибиотик-асоциирана диария  и по 1 прахче в реконвалесцентния период за минимум 14 дни.

Клиничните наблюдения в Австрия и Нидерландия  доказват пълното възстановяване на нормалната чревна флора при  двуседмичен прием след преустановяване на  антибиотичната терапия.

Още от нашия блог:

Омни-Биотик 10 препоръчан от лекарите инфекционисти от СБАЛИПБ ПРОФ. ИВАН КИРОВ – СОФИЯ за възстановяване на чревната флора след прием на антибиотици

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *