fbpx

Във време на глобализация и урбанизация с високи темпове, човек все повече се отдалечава от естествения си хабитат. А това разбира се, се отразява на здравословното състояние на всеки индивид. Най-засегнати са децата, тъй като те от кърмаческа възраст се отглеждат в среда, лишена от важни за човека микрооранизми. Срещата на голяма част от децата с тях е силно ограничена и това е предпоставка за развитие на имунни дефицити и алергични състояния. Други фактори, влияещи негативно върху здравето на най-малките са и все по-честите в съвремието ни оперативни раждания и невъзможността на майките, поради различни причини, да кърмят своите бебета. Тези условности възпрепятстват срещата с бактериални видове, изключително важни за първичната колонизация на детските черва, която естествено се случва по време на нормално раждане и в кърмаческия период.

Ето защо в последните години науката все повече обръща внимание на бактериалните общности населяваща човешките черва и всеки ден разкрива изумителни данни за начина, по който тяхното поведение влияе на процесите, случващи се в тялото ни и най-вече за ролята им в имунната ни защита. Благодарение на тези данни категорично вече може да се заключи, че бактериалните колонии, населяващи цялото ни тяло, са неразделна и изключително важна част от нас.

Основавайки се на тези данни, е разбираемо защо пробиотичните продукти набират все повече популярност през последните години и все повече потребителите се убеждават в ползите, които носят те.

Един от доказалите се лидери в разработката на пробиотични продукти, австрийската компания Institut Allergosan, е поставила за своя основна цел да предостави най-високо качество и ефективност на продуктите си към потребителя. Научният екип на компанията има дълбоко разбиране за значението и действието на всеки индивидуален пробиотичен щам, както и за синергично им действие и специфичните им ползи за здравето. Мисията на изследователския екип е разработката на високоефективните формулировки Omni-Biotic в подкрепа на чревния микробиом, както и непрекъснати изследвания за подобряване и усъвършенстване на синбиотичните комбинации.

Това е причината пробиотичната комбинация Омни-Биотик Панда, създадена за най-малките и бременните дами, да бъде обогатена и вече е с 4 бактериални щама, които естествено населяват стомашно-чревния тракт.

Използвайки най-новите технологии в секвенирането, което позволя прецизен подбор на най-полезните бактерии за бебешкото коремче, формулата на Омни-Биотик Панда бе обновена и усъвършенствана. Към досегашната комбинация от 3 бактериални щама бе добавен още един, който също естествено се среща при бебетата – Bifidobacterium lactis W51, който е много близък родственик на вече присъстващия щам в продукта Bifidobacterium lactis W52.

Специфичната активност на новия щам е насочена в подкрепа на по-добрата работа на другите 3 бактериални вида в комбинацията, което от своя страна обуславя по-бързия и по-дълготраен ефект на продукта.

С радост и напълно уверено можем да заявим, че с новата си по-добра формула Омни-Биотик Панда предоставя най-доброто за здравето на чревния микробиом на бебето и бременната жена.

панда-картинка
Омни-Биотик Панда вече с 4 бактериални щама

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *