ИМУНИТЕТ – КАКВО ПРОПУСКАМЕ?

Може би сте  чували, че 80 % от клетките на имунната система се намират под чревната лигавица и тяхната функция зависи пряко от качеството на чревния микробиом.

В епидемиологична обстановка е изключително важно да активираме както специфичния имунитет, свързан с производството на антитела, така и с мобилизиране клетките на вродения неспецифичен имунитет – макрофаги, гранулоцити, мастоцити, естествените убийци(NK – клетки).

Определени щамове в чревния микробиом имат способността да привеждат в бойна готовност клетките естествени убийци, които успешно атакуват вирус инфектираните клетки.

Приемът на такива специфични пробиотични комбинации, като Омни Биотик 6, повлиява устойчивостта на организма спрямо вирусни инфекции, подобрява ефективността на имунната система при вече възникнала вирусна инфекция и не на последно място подобрява функцията на защитните бариери, каквито са лигавиците, като активира локалния имунитет. Да не забравяме, че вирусите проникват в тялото през  лигавиците. Колкото по – ефективна е тази защита, толкова по – малка е вероятността да развием вирусна инфекция.

Една мерителна лъжичка Омни Биотик 6 дневно е достатъчна, за да приведем имунната си система в готовност.

Имунитет – какво пропускаме?