fbpx

Напоследък природата е загубила баланса си и както биха казали някои хора „времето си прави шега с нас“. В студения период на годината не е съвсем студено, температурните амплитуди стават все по-големи и стандартния биологичен режим, на който е свикнало тялото ни се изменя много. В такова променливо време тялото става податливо на всякакви патогени, с които влиза в контакт. Това се случва доста по-лесно и заради благоприятните условия за болестотворните организми.

И ако самите вие не сте болни, то най-вероятно сте в болничен заради детето. Или пък тръпнете в неприятно очакване на следващият сополив хоум офис. Не може да не сте забелязали вече, че този сезон класическите УНГ инфекции са в своя пик. И най-вероятно си задавате въпроса: Какво можем да направим сега, за да подкрепите имунната си система и най-вече тази на деца?

Укрепване на стресираните защитни сили

Имунна система в този период изисква максимална ефективност. Студен, сух въздух; висока експозиция на вируси и други патогенни микроби; неблагоприятно хранене и липса на “слънчевия витамин” D. Това са само част от причините имунната ни система да е подложена на тежко натоварване. Ето защо е необходимо да подкрепим организма си и да му помогнем да се справи по-добре със задачата да се защити срещу патогени. Две области на тялото са от особено значение:

1. Червата

Може би звучи изненадващо, но червата са „централата“ на нашата имунна система. Знаете ли, че около 80 процента от нашите имунни клетки са в червата? Ако бактериалната колонизация в червата загуби своя баланс, това може да има отрицателен ефект върху нашата имунна система.

2. Областта на устата и гърлото

Устната кухина и фаринксът играят важна роля в имунната защита. Ако съществува дисбаланс в оралната флора, податливостта към инфекции в областта на ушите, носа и гърлото – от сливиците до средното ухо, може да се увеличи. На първо място, важно е постоянно да поддържате добра устна хигиена. Също така е полезно да се подпомогне колонизирането на устната кухина с „добри“ естествено срещащи се в оралния микробиом бактерии. Това се отнася особено за децата, чиято имунна система все още не е напълно развита.

Пакетът за имунна мощ

Ако искате да подсилите защитните сили на организма си в предизвикателния вирусен период, трябва да обърнете внимание и подпомогнете точно тези две области –  червата и устната кухина. Пробиотиците са прекрасна възможност за тази цел.

Ето защо австрийската компания Институт Алергозан разработи две напълно натурални хранителни добавки на базата на внимателни научни изследвания. Двете заедно са истинска имунна сила и се състоят от специално подбрани полезни бактерии и витамин D, за нормалното функциониране на имунната система.

OMNi-BiOTiC ® IMUND: Таблетки за смуче, направени специално за децата, но също и за възрастни.

Таблетката за смучене без захар OMNi-BiOTiC ® iMMUND е разработена специално, за да допълни устната флора на децата с „добри“ бактерии и да снабди младата им имунна система с витамин D.

OMNi-BiOTiC ® iMMUND съдържа научно тествания, полезен бактериален щам Streptococcus salivarius K12. Той естествено населява човешката орална флора. Добавения витамин D подпомага все още развиващата се детска имунна система. Освен това участва и в процеса на клетъчното обновяване, което по още един начин гарантира здравето на оралната лигавица. Притежава приятен плодов вкус на ягода – любим на всяко дете.  OMNi-BiOTiC ® iMMUND е подходящ за деца от 3-годишна възраст. Само една таблетка на ден е достатъчна за да подпомогне ораланата флора на вашите наследници. Защото имунната защита започва от устата!

OMNi-BiOTiC ® Pro-Vi 5: Партньорът на имунната система

В OMNi-BiOTiC ® Pro-Vi 5 специално подбрани полезни бактерии са комбинирани с важния витамин D. Има пет, естествени за човешкия организъм, щама бактерии, които поддържат правилната работа на имунната система. Разтворен във вода и изпит, OMNi-BiOTiC ® Pro-Vi 5 допълва чревната флора с 5 милиарда полезни бактерии, гарантирано съдържащи се във всяко едно саше.

За възрастни се препоръчват приема на 1-2 сашета на ден. Освен това, OMNi-BiOTiC ® Pro-Vi 5 е подходящ и за деца (препоръчителен прием от 1 саше дневно). Продукта е подходящ и за диабетици, хора с алергии към мляко и за бременни и кърмачки. 

OMNi-BiOTiC ® Pro-Vi 5 е идеалният партньор за имунната система!

Вземете своя пакет за имунна сила само сега онлайн на VedraShop.bg

Имунна сила за малки и големи