fbpx

Толкова сме свикнали да живеем в стрес, че вече почти не го забелязваме.

Да, стресът е онова, което ни провокира да се адаптираме и в определен момент дори да не отчитаме тази провокация. Но също така той е източник на неприятни емоции и дори на дълбока промяна в хода на нормалните биологични процеси, което в крайна сметка води до болест.

Подценяването на стреса и отричането на неговите последици е като да живеем с глави, заровени в пясъка. Пагубното му действие върху различните органи и правилно функциониране на системите в организма води до влошаване качеството на живот и повишена заболеваемост – от чести инфекции до социалнозначими заболявания.

Най-уязвими на стреса са ендокринната, имунната и храносмилателната система, по-късно към тях се добавят сърдечносъдовата и нервната система. В организма на човек, подложен на продължителен стрес настъпват промени, свързани с действието на различни хормони във висока концентрация и биологично активни вещества, които объркват и буквално „тровят“ изтощената клетка. Отделените стресови хормони изместват нормалния синтез на серотонин в посока производство на вещества с  възпалително действие и разрушават чревната бариера. Това води както до стомашно-чревен дискомфорт, така и до влошаване на настроението, способността за концентрация и рефлексите. Стресът се счита за една от основните причини за стареене на клетките!

Да, стресът днес е неизбежен и не е в човешките ни възможности да го изключим напълно от живота си.

Можем да се опитаме да променим реакциите си към него, но макар възможностите да са много, те не са лесни. Изискват време, подходяща нагласа, последователност и търпение – съвременният човек често е лишен от тези качества, а времето никога не стига. Ако изберем начин да повлияем само на симптомите като успокоим нервите и подобрим настроението си е все едно да почистим като сметем мръсотията под килима. Има и друг начин: да възстановим нарушеното равновесие на системите в организма като започнем от входа на стреса, който не е в мозъка или сърцето, а в…червата.

Омни-Биотик Стрес Рипеър, когато червата са поразени от стреса

Синбиотичната комбинация Омни-Биотик Стрес Рипеър  възстановява нарушената чревна бариера и синтеза на серотонин и мелатонин като по този начин подобрява настроението и качеството на съня.

Противовъзпалителните ефекти от биологичната активност на включените бактериални щамове помагат за овладяване на хроничните възпаления, които тихо тлеят в червата. Omni-Biotic Stress Repair е подходящ за прием от хора, подложени на силен и продължителен стрес, независимо от възрастта.  Модерните проблеми като „burn-out”, инсомния (безсъние) и депресивност се повлияват в рамките на първите две седмици от приема. За траен ефект препоръчваната продължителност на този прием е 2  месеца като в зависимост от тежестта на  състоянието дозата е 1-2 сашета, след активация на бактериите във вода според инструкциите.

Прочетете повече за Омни-Биотик Стрес Рипеър:

Още от нашия блог:

Съвременни антистрес мерки…с бактерии!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *