fbpx

В нас ли е ключът към силния имунитет

Напоследък много се говори за имунитета и това е една от темите, които живо интересува всяка жена. Пием витамини, пазим се, каляваме децата си, но някак имунитетът все ни се вижда като абстрактна концепция, която не разбираме напълно, но с всички усилия се опитваме да стимулираме.

Къде в тялото мислите, че работи имунната ви система?

Да, отговорът е „навсякъде“, но ако задълбочим проучването си, ще останем изненадани, че 80% от имунните клетки на организма всъщност се намират в червата, под чревната лигавица. Защо тогава никога не се замисляме за грижата за тях, когато мислим за имунитета и здравето си? Може би защото червата не са „секси“ тема на разговор с партньора или с приятелки. Много учени твърдят обаче, че определено трябва да говорим повече за тях – проучвания показват, здравето на червата е силно свързано с подобряване на имунитета и по-доброто общо здраве.

Как да намерим ключа на добре работещия имунитет?

Не е нужно да медитираме, за да намерим ключа към силния имунитет вътре в нас – оказва се, че той е в добрите бактерии в червата. Чревният ни микробиом (така се нарича сборът от милиарди малки бактерии-помощници, които живеят в червата ни) може да бъде „скритата сила“ за защита на нашия организъм. Определени щамове бактерии в него имат способността да привеждат в бойна готовност клетките естествени убийци в нашия организъм, които успешно атакуват вирус инфектираните клетки и така ни опазват от развитието на зарази в тялото.

Точно поради това е важно с какво и как се храним. Добрата и здравословна храна ще захрани добрите бактерии, а мазната, пълна с консерванти и изкуствени бои храна може да спре развитието им и да стимулира размножаването на вредни бактерии в червата. Похапвайте повече пресни плодове и зеленчуци, приемайте повече фибри, както ферментирали продукти като кисело мляко, кисело зеле, мисо.

Можете да подобрите работата на червата си, а така и имунитета си, като приемате високоспецифичната пробиотична комбинация Омни-Биотик 6. Тя съдържа именно онези 6 полезни щама бактерии, които работят заедно в отбор, за да поддържат имунната ни система в готовност за защита от вируси и вредни бактерии.

Подбраните щамове в Омни-Биотик 6 могат ефективно да си „говорят“ с имунните ни клетки и да активират онези от тях, които отговарят за неутрализирането на заразите. Така тялото може бързо да се справи с настъпваща инфекция. Едновременно с това бактериите в Омни-Биотик 6 работят неуморно, за да стимулират производството на специални молекули, които засилват защитната сила на лигавиците в тялото (като например тези на носа, устата и червата), така че да е по-трудно на микробите да ни заразят. Да не забравяме, че вирусите проникват в тялото през лигавиците. Колкото по-ефективна е тази защита, толкова по-малка е вероятността да развием вирусна инфекция. Една мерителна лъжичка от комбинацията Омни-Биотик 6 на ден е достатъчна, за да приведем имунната си система в готовност. Повече за продукта можете да прочетете на неговата страница.

В последните години учените все по-задълбочено се занимават с изучаването на функциите и действието на чревните бактерии във връзка с различни здравословни проблеми и органи в тялото. Разкритията на науката ни насочват, че все повече от тайните на здравето се крият именно в червата – включително и тези на имунитета.

Добрите бактерии в червата може да са „скритата сила“ за защита на нашия организъм