Пробиотична комбинация при имунологичен дисбаланс – за майката и бебето от първия ден на раждането

Състав

109 пробиотични чревни синбиотици на саше:

 • Lactococcus lactis W58
 • Bifidobacterium lactis W52
 • Bifidobacterium bifidum W23

Други съставки:

Оризово нишесте и малтодекстрин като храна за бактериите по време на фазата на активиране.

Показания

 • За жизненоважната популация от бактерии в детските черва
 • При застрашени от алергия бебета (имунологичен дисбаланс). Препоръчва се приемът в последните два месеца от бремеността и първата година на бебето
 • За балансираното съзряване на имунната система

В момента се провеждат клинични проучвания, които показват, че приемът на ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА през последните два месеца на бременността на майката и първите месеци на бебето намаляват силата на коликите до 3 – месечна възраст и подобряват тяхната поносимост.

Дозировка

 

Бременност

Въз основа на проведените проучвания, при генетично обусловен алергичен дисбаланс се препоръчва пробиотика ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА да се приема най-късно от 8-мия месец на бременността. Ежедневно разтваряйте 1 саше в 125 мл хладка вода, изчакайте 10 минути да се активира, разбъркайте още веднъж и изпийте.

 

Кърмене

За да приготвите ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА за Вашето бебе, разбъркайте 1 саше в 2 супени лъжици кърма или преварена вода и капнете тази смес с пипета директно в устата на Вашето бебе. Препоръчва се бебето да приема ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА без прекъсване през първата си година.

Ако не кърмите бебето си:
Просто разбъркайте 1 саше ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА във вечерната бутилка с храна (Внимание: не по-топло от 40 градуса). Моля помислете за това, че Вашето бебе може би няма да изпие цялата бутилка. Затова разделете храната на 2 порции, разбъркайте ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА в първата половина и дайте втората порция без ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА, когато първата е напълно изпита.

Предимства при възрастните

Приемът на ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА се препоръчва и специално при чувствителни възрастни хора. Особено добри са опитите в областта на високата степен на поносимост към храни, както и в областта на онкологията след химиотерапия или лъчетерапия.

ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА – за здрави и спокойни деца

Повече за ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА

Факт е:
Чрез милиарди активни помощници – пробиотичните бактерии – червото управлява голяма част от всички процеси на обмяна на веществата в нашето тяло. То произвежда жизненоважни витамини, ензими и аминокиселини, от които имаме нужда за функционирането на всички органи и неутрализира вредните вещества, които проникват в организма ни с храната. Това е от особена важност именно по време на бременност и когато Вашето бебе започна да проучва заобикалящата го среда и да слага всичко в устата си. Активните пробиотични помощници образуват на нашата чревна стена извънредно силна защитна бариера, за да може само жизненоважните вещества да попаднат в кръвта – всичко друго се отделя от тях възможно най-бързо.

Млади, стари или дори неродени: „Червата са центърът на нашето здраве“ – казано е още преди 4000 години в старите текстове на аюрведа. Това е от голямо значение, когато чакате дете. Защото родителите искат колкото се може по-рано да направят всичко, за да дадат на детето си живот в пълно здраве. Първата крачка за това е здравото черво.

Големи проучвания във Финландия и Холандия за показали, че приемането на високи дози пробиотици по време на бременност и през първата година на бебето, могат да допринесат за доброто здраве на майката и детето.

От особена важност за бифидобактериите и лактококите, защото те много рано се настаняват в червото и така управляват много процеси в червото. ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА е разработен в имунологичното отделение на детската клиника Wilhelmina в Утрехт и три големи проучвания са проверили неговата ефективност.

Тъй като при алергичните жени (но и при семейна склонност към астма или невродермит) по време на бременност се стига до нарушаване на имунологичния баланс между TH1 и TH2 клетките, при разработката на продукта сме обърнали особено внимание на намирането на бактериални щамове, които да възстановят този баланс още по време на бременността. От особено голяма важност е този баланс да се запази през първите месеци на бебето.

Едва след 3 месеца се наблюдава съществена разлика: след лечението с ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА имунологичният дисбаланс на застрашените от алергия деца се уравновесява при 80 % от тях. Дори след навършване на две години се вижда, че резултатът спрямо групата с плацебо се е запазил постоянен, въпреки че приемът на ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА е прекратен преди година. Необикновен успех, който се приписва на дългогодишната точна проверка на оптималния състав от бактерии.

Съдържащите се в ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА три бактериални щама имат следното, доказано с проучвания действие:

 • подпомагат жизненоважната популация от бактерии в детското черво
 • компенсират недостига на регулиращите Т-клетки
 • подпомагат балансираното съзряване на имунната система

ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА се отличава с особено високо качество на производство, което е гарантирано по-специално от това,

 • че посоченият брой микроорганизми е на разположение до края на срока на годност
 • че е доказана издръжливостта на използваните чревни симбионти в стомаха и в дуоденума и
 • че тези микроорганизми могат активно да се настанят и размножат в човешкото

ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА е регистриран в Австрия като диетична храна за специални медицински цели (балансирана диета) за лечение на имунологичен дисбаланс между Th1 и Th2 клетки.