Универсален синбиотик за чревно здраве, защото здравето започва от червата

ОМНИ‑БИОТИК® 6 синбиотик с най-високо качество:

 • 109 бактерии на грам
 • комбинация с пребиотични разтворими баластни вещества, за да се увеличи активността на обмяна на веществата
 • ензими, които увеличават прилепването на бактериите към чревната лигавица

Съдържащите се в ОМНИ-БИОТИК 6 бактериални щамове оцеляват в до над 90% в стомашно-чревния пасаж и притежават жизненост и активност за колонизация на червата (Научно доказано в предклинично проучване in vitro в Университета в Маастрихт – Холандия)

Състав

Шест разлини бактериални щама:

 • Lactobacillus casei W56
 • Bifidobacterium animalis W53
 • Lactococcus lactis W58
 • Enterococcus faecium W54
 • Lactobacillus acidophilus W55
 • Lactobacillus salivarius W57

Показания

 • За укрепване на имунната система
 • При метаболитни нарушения
 • При хронични заболявания в кардиологията, гастроентерологията и др.
 • След химиотерапия
 • При алергии
 • За детоксикация
 • Антигъбично действие

Дозировка

Приготвянето е просто: ежедневно преди лягане разтворете една чаена лъжичка ОМНИ-БИОТИК® 6 (= 2 грама) в 125ml вода, изчакайте 10 минути за активиране, разбъркайте още веднъж и изпийте. Разбира се може да приемате пробиотика ОМНИ-БИОТИК® 6 и два пъти дневно, най-добре е рано сутрин и непосредствено преди лягане. При прием сутрин на гладно активните микроорганизми бързо попадат в червата.

Продължителност на употреба: Употребата на ОМНИ-БИОТИК® 6 има смисъл само при прием от минимум четири седмици. Тъй като при ОМНИ-БИОТИК® 6 не става дума за лекарство, а за синбиотична храна, можете да приемате този ценен продукт ежедневно.

ОМНИ-БИОТИК® 6 не съдържа животински белтъци, глутен, мая и лактоза, поради което е подходящ за диабетици, както и за хора с непоносимост към мляко или лактоза. ОМНИ- БИОТИК® 6 може да се пие по време на бременност и е подходящ за деца!

Повече за ОМНИ‑БИОТИК® 6

От съществено значение за ефективно премахване на токсините и предизвикващите гниене бактерии от храносмилателната система е наличието на шест основни активни щамове на чревни бактерии, а именно различни лактобацили, бифидобактерии и ентерококи.

Ценните синбиотици като ОМНИ-БИОТИК® 6 се състоят от бактериални хранителни вещества и милиарди активни малки помощници, които могат да изпълняват различни задачи в червото. Това може да е отблъскване на чужди микроорганизми, производство на ензими, аминокиселини и витамини, но и приемане на всички важни хранителни вещества и прочистване.

Свойства на отделните щамове в пробиотичната комбинация ОМНИ-БИОТИК® 6

Лакто- и бифидобактериите продуцират ензими, които разграждат холестерола, жлъчните киселини и стероидните хормони. Намаленият благодарение на това прием на холестерол от червото води до понижаване на нивото на холестерола.

Lactobacillus acidophilus образува вещества, които пречат на растежа на патогенните микроорганизми. През 1959 г. е изолирано вещество, образувано от Lacidophilus, което има антибактериално действие срещу грам-отрицателните бактерии.

Lactobacillus casei освен това явно има особено значение за предпазването от интестинални бактерии. В един опит с животни е провокирано увеличение на пропускливостта на чревната стена чрез алергия към краве мляко, при което е настъпило значително подобрение благодарение на L. casei.

Lactobacillus salivarius се грижи за бързото понижаване на нивото на ph в чревната среда. Открива се и в устата. Особено синергичен ефект се наблюдава между L. salivarius и L. casei. В проучването е установено изявено действие в комбинация на двата щама срещу инфекции със Salmonella thyphimurium.

Enterococcus faecium се доказва като особено годен за лечение на диария при деца. Освен това в специализираната литература са описани антиканцерогенни и имуностимулиращи свойства.

Lactococcus lactis разполага с впечатляващи механизми, чрез които деактивира свободните радикали. Чрез антиоксидантните и имуностимулиращите си свойства, Lactococcus lactis упражнява и значително защитно влияние върху организма. В опит с животни е установено, че бифидобактериите могат да попречат и отчасти напълно да предотвратят образуването на рак чрез мутагени на храни в областта на дебелото черво, млечната жлеза и черния дроб.

Комбинацията от тези шест бактериални щама усилва положителните качества на всеки отделен вид. Добавката от баластни вещества, които служат като хранителна среда за размножаващите се бактерии, допринася за активиране на тези чревни симбионти и предпазва от увреждащото действие на стомашните и жлъчните киселини. За ОМНИ- БИОТИК® 6 използваме баластното вещество ФОС, естествена субстанция от корен от цикория. ФОС не се приема от човешкото черво и е на разположение като хранително вещество само за бифидобактериите и лактобактериите.

Защо ОМНИ‑БИОТИК® 6 е под формата на прах, а не на капсули?

Изсушените чрез замразяване бактерии на ОМНИ‑БИОТИК® 6 се рехидратират преди прием чрез разтваряне във вода. Така се постига активиране и укрепване преди преминаването им през стомаха и червата. Бактериите в капсули биха се рехидратирали едва в негостоприемната среда на стомаха, дванадесетопръстника или тънките черва – това означава, че ще използват течности като стомашен, панкреатичен и жлъчен сок, което обуславя слабата им преживяемост.