КАКВО СА ПРЕБИОТИЦИТЕ?

Пребиотици се наричат разтворимите баластни вещества, които служат на пробиотичните микроорганизми като основа за хранене и подпомагат растежа и активността им. Пребиотиците са подходящи и за чувствителното черво, за да предизвикат храносмилане, докато грубите баластни вещества („зърнени храни“) често предизвикват неприятни реакции, като например газове.

Поради широките възможности за приложение, в научните изследвания от няколко години се обръща особено внимание на комбинацията от пробиотици и пребиотици, така наречените синбиотици.


КАКВО Е АНТИБИОТИК АСОЦИИРАНА ДИАРИЯ (НАКРАТКО ААД)?

Антибиотиците имат основната задача да унищожат болестотворните микроорганизми. За съжаление антибиотиците същевременно унищожават и части от защитната чревна лигавица и вредят на естествените, здравословни чревни бактерии. По този начин агресивните, причиняващи инфекции микроорганизми, могат да се размножат бързо. Причиненото от това разстройство може да бъде дори опасно за живота при деца, възрастни или хора със слаба имунна система

Под понятието антибиотик асоциирана диария (причинено от антибиотици разстройство) се разбират всички стомашно-чревни проблеми, които са причинени от приема на антибиотици.

Според проучванията, в зависимост от антибиотика, при 25 до 50% от пациентите се появява разстройство. При децата честотата може да е по-висока.


КАКВИ СИМПТОМИ ИМА АНТИБИОТИК АСОЦИИРАНАТА ДИАРИЯ?

  • Урината е странно тъмна
  • Висока температура
  • Замаяност, световъртеж, нарастваща слабост
  • Продължаващи повече от две седмици разстройства

Можем да говорим за антибиотик асоциирна диария, когато имате подобни на колики болки и стомашни спазми или повече от три дефекации дневно, фекалиите Ви са много меки до течни и количеството им е значително увеличено. Тези симптоми могат да се появят веднага или чак седмици след първия прием на антибиотика.


КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ ПРИ АНТИБИОТИК АСОЦИИРАНА ДИАРИЯ?

Особено важно е да върнем бързо равновесието на чревната флора. Най-добре вземете синбиотик, който гарантира, че специално подбраните важни бактериални щамове ще попаднат в червото Ви, ще се размножат там и ще изтласкат болестотворните микроорганизми. За това помага ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД. Най-добре просто се придържайте към формулата: Никакъв антибиотик без ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД!

МОГАТ ЛИ ЕФЕКТИВНИТЕ СИНБИОТИЦИ КАТО ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПО-ДЪЛГО?

Да, защото принципно всички продукти ОМНИ-БИОТИК® могат да се приемат ежедневно. Те са аптечни продукти, които са научно изследвани и класифицирани като сигурни и ефективни.

Разбъркайте едно саше в 125 ml вода, най- добре сутрин, изчакайте 15 минути време за активиране, разбъркайте още веднъж и после изпийте.

Подходящи са за прием дори по време на бременност и кърмене.


ЗАЩО ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД Е ЕДИН ОТ НАЙ-МОДЕРНИТЕ СИНБИОТИЦИ?

Чрез високата активност на подбраните бактериални щамове се постигат оптимални нива на pH (=киселинни нива), за да се предотврати размножаването на патогенни (= болестотворни) микроорганизми. Полезните 5 милиарда бактерии в 1 саше и балансираният състав от активни бактериални щамове правят ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД средство на избор при всяка антибиотична терапия ( в Австрия, продуктът е регистриран като диетична храна за специални медицински цели)

Освен лечението на антибиотик асоциираната диария, изследванията на ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД установиха и други, учудващи резултати след 14-дневна употреба:

Положителни действия

1. Значително размножаване на нормалната за човешкото черво коменсална (анаеробна) бактериална флора, продължаващо до два месеца след прекратяване на приема на ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД

2. Видимо понижение на здравословното бактериално многообразие, когато антибиотикът се приема без ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД.

3. Когато не е бил приеман ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД, имунната система е в дисбаланс дори месеци след приема на антибиотик.


КОЙ ГАРАНТИРА ВИСОКОТО КАЧЕСТВО НА ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД?

Университетската болница в Маастрихт, под ръководството на проф. Райнхолд Щокбрюгер, изследва кои налични в човешкия организъм бактериални щамове са най-подходящи за предотвратяване на растежа на причиняващите разстройство бактерии.

Точно тези щамове сега се използват в ОМНИ-БИОТИК® 10 ААД. Тяхното качество е постоянно контролирано, за да се гарантира, че културите могат да преодолеят дългите стомашно-чревни пасажи, без да бъдат увредени, и да достигнат мястото си на действие в червото, както и че са спазени всички други критерии за качество на Световната здравна организация (СЗО).


ЗАЩО В ОМНИ-БИОТИК® 6 СА ИЗПОЛЗВАНИ ШЕСТ РАЗЛИЧНИ БАКТЕРИАЛНИ ЩАМА?

Тъй като микробиологичната терапия доказва, че цялото е повече от сумата на отделните му части. В много проучвания е установено, че комбинацията от пробиотични симбионти, които могат да бъдат активни в тънките черва и в дебелото черво, имат по-положителен ефект върху бариерното действие, стимулацията на съпротивителните сили на организма, осигуряването на хранителни вещества и продуцирането на витамини в червото, отколкото могат да постигнат тези отделни компоненти.

ЗАЩО В ОМНИ-БИОТИК® 6 Е КОМБИНИРАН ПРЕБИОТИК С ПРОБИОТИЧНА ТЕРАПИЯ?

Пребиотиците са хранителни компоненти, който влияят положително на гостоприемника, като подпомагат активността на здравословните бактерии. Така за приетите пробиотични култури е възможно да се размножават бързо, за да могат от една страна да усилят защитното си действие (лактобацили и бифидобактерии), а от друга страна да са имунологично активни (Enterococcus faecium).

КОГА И КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА ОМНИ-БИОТИК® 6?

Начин на приемане: по възможност на гладно, в изправено положение, с много вода, за да се гарантира възможно най-бързо преминаване през стомаха. Ежедневно – според тежестта на дисбиозата – разбъркайте една до две пълни кафени лъжички ОМНИ-БИОТИК® 6 (= 2 g) във вода, изчакайте 10 минути време за активиране, разбъркайте още веднъж и изпийте. За висока имунна стимулация може да разтворите и 8-10 грама ОМНИ-БИОТИК® 6 в топла вода.

ИМА ЛИ ЕФЕКТ НА ПРИВИКВАНЕ КЪМ ПРОДУКТИТЕ ОМНИ-БИОТИК®?

Не е възможно „привикване“към ежедневния прием на чревни бактерии. Постоянното поглъщане на високо концентрирани чревни бактерии засилва действието на наличната флора и не позволява например на антигените да развият алергенния си потенциал!

ЗАЩО ОМНИ-БИОТИК® 6 Е НА ПРАХ, ЗАЩО НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА НА КАПСУЛИ?

Изсушените чрез замразяване бактерии на ОМНИ-БИОТИК® 6 се рехидратират преди поемане чрез разбъркването в течност. Така се постига активирането и укрепването им преди да преминат през стомаха и червата. При препарат на капсули бактериите биха се рехидратирали чак в негостоприемната среда на

стомаха или тънките черва. Това означава, че ще приемат течност под формата на стомашна киселина, панкреатин или жлъчна киселина, което води до занижена способност за преживяване.


КАК БАКТЕРИИИТЕ В ОМНИ-БИОТИК® 6 ОЦЕЛЯВАТ ПРИ ПРЕМИНАВАНЕТО ПРЕЗ СТОМАХА?

Подбират се специални бактериални щамове, които са силно резистентни срещу „киселите бактерии“ на стомаха. Подсилването с важни градивни вещества по време на активирането увеличава способността за оцеляване.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е КОМБИНИРАНЕТО С ДРУГИ ПРОБИОТИЦИ?

Да, всички пробиотици ОМНИ-БИОТИК® са оптимално съгласувани един с друг, така че могат да се комбинират без проблеми.

ЗА КАКВО СЕ ПРЕПОРЪЧВА ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА?

Пробиотична комбинация при имунологичен дисбаланс - за майката и бебето от първия ден на раждането

* За жизненоважната популация от бактерии в детските черва

* При застрашени от алергия бебета (имунологичен дисбаланс). Препоръчва се прием в последните два месеца от бремеността и първата година на бебето

* За балансираното съзряване на имунната система


КАК ДА ПРИЕМАМ ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА?

Бременност:

Въз основа на проведените проучвания, при генетично обусловен алергичен дисбаланс се препоръчва ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА да се приема най-късно от 8-мия месец на бременността. Ежедневно разтваряйте 1 саше в 125 мл хладка вода, изчакайте 10 минути да се активира, разбъркайте още веднъж и изпийте.

Кърмене:

За да приготвите ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА за Вашето бебе, разбъркайте 1 саше в 2 супени лъжици кърма или преварена вода и капнете тази смес с пипета директно в устата на Вашето бебе.Препоръчва се бебето да приема ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА без прекъсване през първата си година.

Ако не кърмите бебето си:

Просто разбъркайте 1 саше ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА във вечерната бутилка с храна

(Внимание: не по-топло от 40 градуса). Моля помислете за това, че Вашето бебе може би няма да изпие цялата бутилка. Затова разделете храната на 2 порции, разбъркайте ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА в първата половина и дайте втората порция без ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА, когато първата е напълно изпита.


КАК ВЛИЯЯТ ПРОБИОТИЦИТЕ ОМНИ-БИОТИК® ПРИ АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ И АСТМА?

Атопията и астмата са сериозен проблем в педиатрията, но профилактичният прием на специално разработени срещу тях мултивидови пробиотици намалява съществено появата им. Чревните бактерии могат да модифицират имунната система на хората (чрез индукция на определени интерлевкини). Видът и съставът на микробното чревно заселване са важни параметри за изграждането на функционираща имунна система. Многовидовите пробиотици синергитично комбинират специфичните свойства на различните отделни бактериални щамове. За превенция на алергични заболявания от решаващо значение е увеличаването на IL-10 и намаляването на Th2-цитокините (например IL-4, IL-5, IL-13). Това може да се постигне чрез съдържащите се в ОМНИ-БИОТИК® ПАНДА 3 щама.