Омни-Биотик Панда e последно поколение синбиотичен продукт при имунологичен дисбаланс между Th1- и Th2-клетките. След раждане имунната система на бебето трябва много бързо да възстанови баланса между Th1 и Th2 имунните клетки. Все още незрял, имунитетът на детето с доминантност на Th2 след раждането за първи път влиза в контакт с микробните антигени чрез имунната система на червото. Един от най-важните източници за първоначалното заселване на червото при бебето е съставът на чревната микрофлора на майката („индекс на сходство“). Голямо влияние оказва и вида на раждането (вагинално срещу планирано секцио). Така Th1-клетките се активират и при здравото дете Th2-доминантният фенотип се променя до фенотип с баланс между Th1/Th2. Колкото по-голямо е многообразието от микроорганизми в червото, толкова по-вероятно е развитието на баланс (хомеостаза). Ако тази промяна не се извърши, е твърде голям рискът да се появят алергични заболявания. В случаите на деца, които по-късно са развили алергии, се установява недостиг на T-reg-клетки и твърде много Th2-клетки малко след раждането.

Съдържащите се в Омни-Биотик Панда три бактериални щама подпомагат жизненоважната популация от бактерии в детските черва, компенсират недостига на регулиращите Т-клетки и улесняват балансираното съзряване на имунната система. Въз основа на проведени проучвания, при генетично обусловен алергичен дисбаланс се препоръчва приема на продукта от майката най-късно от 8-мия месец на бременността, а след раждането и от бебето. След прием на  в рамките на три месеца, имунологичният дисбаланс на застрашените от алергия деца се уравновесява при 80% от тях.

Омни-Биотик Панда

Соня Петкова е счетоводител по професия и майка на две деца – Ванеса на 2 г. и 10 м., родена в 40 г.с. и кърмена до 1 г.; Тея на 7 м, родена в 33 г.с., която все още кърми.

„Започнах да приемам Омни-Биотик Панда около 31 г.с. от бременността си с моята по-малка дъщеря Тея. Не успях да изпия дори една опакова, защото тя побърза да се появи на бял свят. Близо месец беше в болница. Започнах да й давам препарата от момента, в който се прибра вкъщи, продължавам и до днес. Ето и разликите, които съм забелязала в поведението и реакциите при двете деца.

Бебешко акне – около 40 дни бузите на Ванеса бяха обсипани със ситни пъпчици, при Тея изобщо липсваше подобен проблем. Хранила съм се нормално и с двете, не съм избягвала храни-алергени, консумирала съм ги в разумни количества. Важно е да спомена, че дори в болницата Тея се е хранила с кърма, която съм носила всеки ден.

Колики – проблемът на всички бебета. Не мога да кажа, че Ванеса е била със силни колики, но известно време приема препарат за тях. При Тея не съм забелязала да свива крачета, да плаче без причина, да има прекалено много газове, напротив – много спокойно бебе. Не съм й давала нищо срещу колики, само сутрин едно прахче Омни-Биотик Панда.

Периодът на захранване – едни от първите храни на бебетата в нашия регион са картоф и ориз, двете силно запичащи. Поради това много бебета трудно се изхождат през този период. Това си е стрес за бебето и за майката. Бебе Ванеса много се измъчи, докато при Тея нямаме подобни трудности.”

Продукта можете да намерите в аптеките.

Ново поколение синбиотик балансира имунната система при новородените